Kısır Tarifi
24 Haz

Bulgurun kısıra dönüşen hali hem yaz sofralarına çok yakışıyor hem de bir kasesi bilw tıka basa doyurmaya yetiyor.
Gelin birlikte nefis bir kısır yapalım.
Malzemeler;
- 2 Su Bardağı İnce Bulgur
- 1,5 Su Bardağı Sıcak Su
- 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
- 2 Adet Limon Suyu
- 1/2 Çay Bardağı Nar Ekşisi
- 6 Dal Taze Soğan
- 1/2 Demet Maydanoz
- 1/2 Demet Taze Nane
YAPILIŞI
- 2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin.
- Streç film ile üzerini kapatıp bugurların şişmesini bekleyin.Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.
- Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
- 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.
- Son olarak doğradığınız 6 dal taze soğanı, yarım demet taze nane ve maydanozu da ekleyip karıştırdıktan sonra kısır servise hazır.
- Yanında marullarla ya da dilediğiniz
malzemelerle servis edebilirsiniz
Sevdiklerinizle Afiyetle Tüketin...
DİPNOT: Kısır Tarifi için ihtiyacınız olan tüm malzemelere Jetmarket ile Mahallenizdeki marketten raf fiyatına dakikalar içerisinde sahip olabilirsiniz.