Çikolata Soslu Tart Kek
24 Mar

Çikolata Soslu Tart Kek, çikolata severlerin favori tatlılarından biridir.
Gelin birlikte nefis bir çikolata soslu tart kek yapalım.
Malzemeler;
- 2 Adet Yumurta
- 1 Çay Bardağı Toz Şeker
- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Çay Bardağı Süt
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1,5 Su Bardağı Un
Sosu İçin;
- 2 Su Bardağı Süt
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 3 Yemek Kaşığı Toz Şeker
- 2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
YAPILIŞI
- Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın
- Ardından üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştıralım.
- Kek hamurumuz güzelce karıştıktan sonra yağlanmış tart kalıbına boşaltalım. Boşalttığımız hamurun kalıba güzelce yayılması için kalıbı sallayalım.
- Önceden 160 derece de ısıttığımız fırında kekimizi 20 dakika kadar pişirelim.
- İçini güzelce çektikten sonra keki fırından alarak soğumaya bırakalım.
- Kekimiz soğurken tartın sosu için küçük bir tencereye toz şeker, kakao, mısır nişastası ve sütü alarak güzelce karıştıralım.
- Daha sonra ocağa alarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım.
- Sosu pişirirken sürekli karıştırmak dibinin tutmasını önleyecektir.
- Ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın
- Soğuyan keki geniş bir serviş tabağı yardımıyla kalıbından ters çevirerek çıkartalım.
- Ardından bir süre soğuttuğumuz sosu kekin ortasına boşaltalım ve bir spatula ile eşit bir şekilde yayalım.
- Tamamen soğuduktan sonra üzerini süslemeye geçebiliriz. Daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Sevdiklerinizle Afiyetle Tüketin...
DİPNOT:Çikolata Soslu Tart Kek tarifi için ihtiyacınız olan tüm malzemelere Jetmarket ile Mahallenizdeki marketten raf fiyatına dakikalar içerisinde sahip olabilirsiniz.