Ayran Aşı Çorbası Tarifi
30 Haz

İçindeki besinlerle özellikle besleyici tarafıyla öne çıkan ayran aşı çorbası, Türk mutfağının en sevilen tariflerinden biri
Gelin birlikte nefis bir ayran aşı çorbası yapalım.
Malzemeler;
- 1 Bardak Buğday
- 1 Bardak Nohut
- 1/4 Kg Süzme Yoğurt
- 1/4 Kg Yoğurt
- 1 Bardak Su
- Tuz
- Dereotu
- Taze Nane
YAPILIŞI
- Öncelikle bir tencerenin içinde suyun içine bir gece önceden ıslattığınız buğdayı ve nohudu koyup kaynatın.
- Buğdaylar ve nohutlar pişince ocaktan alın ve süzün.
- Derin bir kabın içinde buğday ve nohudu alın üzerine yoğurtları ve tuz ilave edin, hafif karıştırın.
- Ardından bir bardak soğuk suyu yavaş yavaş ilave edin.
- Dereotu ve taze naneyi dilediğiniz boyutta doğrayın ve üzerine ekleyin.
- 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
- Daha sonra soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Sevdiklerinizle Afiyetle Tüketin...
DİPNOT: Ayran Aşı Çorbası Tarifi için ihtiyacınız olan tüm malzemelere Jetmarket ile Mahallenizdeki marketten raf fiyatına dakikalar içerisinde sahip olabilirsiniz.